Echipamentele termice funcționează pentru perioade lungi de timp, asigurând tot necesarul de apă caldă și căldură.

Timpul de funcționare este, în medie, de aproximativ 1400 de ore în fiecare an, iar asta duce la uzura treptată a pieselor centralei termice, uzură ce poate produce defecțiuni. Toate acestea au ca efect secundar creșterea temperaturii de ardere a gazului, a consumului și, odată cu acestea, creșterea costului total la încălzire, iar în timp pot duce la deteriorea întregului sistem termic. Din acest motiv este foarte important să ai în vedere, anual, revizia echipamentului tău de încălzire.

Specialiștii recomandă o revizie tehnică anuală, preferabil la începutul toamnei, înainte să se facă frig, pentru pregătirea sistemului de încălzire în sezoanele reci. Aceasta diferă de verificarea tehnică periodică (VTP) pe care fiecare proprietar de centrală termică este obligat prin lege să o facă o dată la doi ani.

VTP-ul are ca scop principal protecția consumatorului prin verificarea funcționării în siguranță a aparatul pe gaz, pe când revizia anuală a centralei testează funcționarea în parametri optimi a echipamentului pentru a asigura un randament bun pe timp de iarnă și, nu în ultimul rând, pentru prelungirea duratei de viață a echipamentului.

Ambele operațiuni se fac contra cost, se pot face concomitent de către același specialist (pentru VTP este necesar ca centrul service să fie autorizat ISCIR, însă), dar necesită verificări diferite.

Pachet Revizie

100,00 lei (cu TVA)

Serviciul constă în revizia unui punct de ardere din cadrul unui apartament al unei asociaţii de proprietari.

Revizia tehnică a instalaţiilor de utilizare a gazelor naturale se realizează:

- periodic, la maximum 10 ani;

- după întreruperea utilizării instalaţiei de utilizare pentru o perioadă de timp mai mare de 6 luni;

- după orice eveniment care ar fi putut afecta instalaţia de utilizare;

- la cererea clientului final.

Pachet Verificare

150,00 lei (cu TVA)

Serviciul constă în verificarea unui punct de ardere din cadrul unui apartament al unei asociaţii de proprietari.Verificarea tehnică a instalației de utilizare a gazelor naturale se realizează:

- periodic, la maximum 2 ani;

- la cererea clientului final.

Spre deosebire de verificare, revizia presupune mai multe încercări tehnice, pentru stabilirea rezistenței instalației, prin probă de etanșeitate la presiune, dar și alte operații.

Programare revizie