Instalatii de gaze

  • Proiectarea si executia instalatiilor noi de gaze
  • Proiectarea si executia instalatiilor de gaze in vederea efectuarii de modificari (suplimentare debit, modificare traseu instalatie gaze, mutare pozitie aparate de utilizare gaze etc)
  • Montarea contoarelor fiscale pentru gaze: Se executa o noua conducta pe casa scarii, se amplaseaza contorul langa usa beneficiarului iar facturarea se face direct de catre Distrigaz Sud Retele prin incheierea unui contract individual cu acest operator. Astfel, se elimina implicarea asociatiei si a altor persoane in calculul consumului de gaze. De asemenea, pe acest tip de instalatie se poate monta ulterior si o centrala termica de apartament.
  • Inlocuirea conductelor de gaze existente
  • Remedierea instalatiilor de gaze
  • Modificarea pozitiei, traseului si a aparatelor de consum
  • Montarea aparatelor de consum a gazelor (centrala termica, masina tip aragaz etc)
  • Evaluarea starii de functionalitate a unei instalatii de gaze
  • Modificarea instalatiilor de gaze existente prin suplimentarea debitului (adaugarea de noi aparate de consum) si/sau modificarea traseului instalatiei de gaze, impreuna cu obtinerea tuturor avizelor necesare;
  • Proiectarea oricarui tip de instalatie pentru utilizarea gazelor naturale.

INSTALATII

DE

GAZE

Informatii generale executare instalatii gaze

» Executia sau modificarea instalatiilor de gaze se face numai prin companii autorizate ANRE, asa cum este si societatea noastra.

» Instalatia de gaze nu poate fi amplasat in spatii inchise, neventilate cum ar fi boxe, debarale, ghene inchise etc;

» Este interzisa blocarea accesului la instalatia de gaze. Este necesar sa se asigure acces permament la instalatia de gaze astfel ca, in cazul existentei unei avarii, sa se poata interveni prompt asupra instalatiei in vederea remedierii problemelor;

» Instalatiile de utilizare a gazelor trebuie prevazute, imediat dupa contorul de gaze sau inainte de acesta (in functie de posibilitatile de montaj) cu un robinet de incendiu de la care, in cazul unui incendiu, sa poata fi oprita furnizarea cu gaze. Acest lucru se aplica si in cazul executiei unor coloane de separare a consumului de gaze pe o scara de bloc. Daca pe scara unui bloc exista o coloana de gaze executata inainte de anul 2008 (data de la care s-a modificat normativul de gaze) si nu este prevazuta cu robinet de incendiu, la conectarea altor apartamente pe aceasta conducta, va trebui sa se monteze si robinetul de incendiu.

» Orice instalatie existenta si executata inainte de anul 2008 (cand a aparut noul normativ de gaze), asupra careia se doresc a se face modificari (conectare alte aparate de utilizare, suplimentare debit, modificare traseu) trebuie adusa la starea care se impune de noile reglementari in domeniul gazelor.

» Se interzice acoperirea/inchiderea instalatiilor de gaze in rigips, corpuri de mobila etc;

» Este de preferat ca instalatia de gaze sa aiba un traseu cat mai rectiliniu, fara multe coturi si infiletari;

» Spatiul/incaperea in care se monteaza aparatele de utilizare a gazelor (centrala termica, masina tip aragaz, soba etc) trebuie sa fie ventilata corespunzator si trebuie sa aiba suprafata vitrata (geam catre exterior);

» In incaperea in care exista aparate de utilizare a gazelor trebuie sa existe o grila de ventilare permanenta catre exterior (cu dimensiunea de 15×15 cm practicata in partea superioara a peretelui exterior din acea incapere sau hota cu burlan catre exterior) si o priza de aer (3-4 perforari in partea inferioara a peretelui exterior din acea incapere). Aceste grile se impun a fi existente deoarece este necesar sa se asigure patrunderea in incapere a oxigenului necesar arderii si ventilarea permanenta a acelei incaperi pentru a se evita acumularea de gaze.

» Incaperea in care exista aparatele de utilizare a gazelor trebuie sa fie prevazuta cu un senzor de detectare a scaparilor de gaze care sa fie conectat la o electrovalva (montata cat mai aproape de contorul de gaze). In cazul existentei unei avarii (scapari de gaze) senzorul va emite o comanda electrovalvei iar aceasta din urma va inchide furnizarea gazelor. Dupa remedierea defectiunilor constatate electrovalva se va rearma manual si se va relua furnizarea gazelor.

» Asteptam cu interes sa ne contactati pentru a afla mai multe detalii despre aceste lucrari si pentru a beneficia de ofertele noastre si discount-urile oferite.